Om mig

Mitt foto
Härlig person"enl mig själv" Passerat 40(45) ,, MEN ÅLDER ÄR VÄL BARA EN SIFFRA? Är säkert inte lätt att leva med varje dag. Men har ju lyckats att bli gift och 3 underbara barn har vuxit upp hemma & som kvalitetstid träffar jag gärna mitt bonusbarnbarn Försöker så gott det går att finnas till för dom alla Så lediga stunder för mig & Maken finns det ABSOLUT inte så många utav som jag "han"skulle önska.Tycker om livet även ATT det SÄTTER OSS på prov, Mina vardagar fyller jag med att jobba med barn i lågstadiet. Sedan har jag FOLKRACEN denna härliga sport som följt mig sedan 1981 som ligger MIG VÄLDIGT varmt om hjärtat "tack min ÄLSKADE PAPPA för allt du gjort" för mig och många andra

tisdag 29 november 2011

Var man så orolig då !!!!!!

 Jag har ju varit på föräldraråd i skolan , där var det ju föräldrar till barn i  fsk - åk 6. Vi   eller 2 rektorer var det som pratade mest , pratade om renoveringar , likabehandlingsplaner som ska skrivas, hur många olika språk som talas , besparingar mm mm .

När det var fritt att tala om egna funderingar så märkte jag hur olika man funderar , självklart så blir det ju så när det skiljer så många år , men jag kan inte minnas att jag var orolig när mina barn började skolan ??

Nu tycker jag ju kanske att mina hade det lite bättre då skolan runt hörnet här var kvar  så dom första åren var det inte 400 elever i samma skola, vet inte hur många det var men absolut lättare att bli sedd på skolgården .
 Sedan så gillar jag inte beslutet som togs att det skulle enbart vara särskola där, för mig är det att gå bakåt i tiden  massor med år.

Visst alltid svårt att veta integrering mellan vilka , men jag tycker att våra "normala barn " ska vara medvetna om att det finns barn med vissa hinder och olika möjligheter till utveckling , och att de barn i skolan som ligger lite högre i utveckling kommer att lära sig mer om det är blandat  jag kan ha fel 


Tillbaka till mötet med rektorer o oss föräldrar

Visst funderar man på hur politikerna tänker eller hur besparingar inte ska märkas för våra elever, varför är det saker som undersöks på skolan men som ingen informerar om ?

Är det hela världen om eleverna i åk 6 har mobiler ?? ibland kanske de används på fel sätt men inte av alla.

Jag  måste ju erkänna att när de berättade om modersmåls dagen som varit kunde jag inte vara tyst, utan frågade om det var fel på informationen eller var det ingen SVENSK PERSON som berättade om matkulturer, högtider och hur arbete/skola går till ?????

svaret blev nej tyvärr blev det 1 miss !!!!!!!!
vi var inte på denna dagen i skolan

Är det alltid så att pappor till döttrar är mer oroliga än om de hade haft pojkar ? pratar om de på mötet nu

Finns hur mycket som helst att ta upp eller nämna , men jag tänker på det positiva som nämndes bara.

 Vi ska snart på utvecklings samtal med grabben på högstadiet och det ska jag ladda inför, för jag är absolut inte nöjd med vad jag hör ibland,  hm undrar om jag får med mig maken på det (samtalet) vi är överens om vissa saker inte känns helt ok så det ska absolut vädras !!

Ja ja tiden går ju , så det är väl dax att avsluta detta inlägg

2 kommentarer:

  1. Ja så olika alla tänker. Och jag måste gå in i mammatänk många gånger på dagis istället för pedagogtänk.

    Men mobiler håller jag helt med om att de inte ska vara med i klassrummet eller allra helst i skolan. Av många olika anledningar.

    Hoppas utvecklingssamtalet gick bra och att du fick vädra...=)

    SvaraRadera
  2. Leena _japp jag vädrade mina tankar om hur lärare hanterar elever som missar tiden med några minuter o bestraffning & även hur man får med sig andra elever. Även att bli behandlad rätt oavsett sina släktingar son varit elever innan.

    Ang mobiler kan jag hålla med, men det är stor skillnad på användning utav dessa på mina 2 barn i skolan

    SvaraRadera