Om mig

Mitt foto
Härlig person"enl mig själv" Passerat 40(45) ,, MEN ÅLDER ÄR VÄL BARA EN SIFFRA? Är säkert inte lätt att leva med varje dag. Men har ju lyckats att bli gift och 3 underbara barn har vuxit upp hemma & som kvalitetstid träffar jag gärna mitt bonusbarnbarn Försöker så gott det går att finnas till för dom alla Så lediga stunder för mig & Maken finns det ABSOLUT inte så många utav som jag "han"skulle önska.Tycker om livet även ATT det SÄTTER OSS på prov, Mina vardagar fyller jag med att jobba med barn i lågstadiet. Sedan har jag FOLKRACEN denna härliga sport som följt mig sedan 1981 som ligger MIG VÄLDIGT varmt om hjärtat "tack min ÄLSKADE PAPPA för allt du gjort" för mig och många andra

torsdag 15 september 2011

Skolan

Just nu är jag på fel blogg/logg  , Jag menar bara att efter varje tillfälle vi varit i  skola (gärna samma kväll )så ska vi skriva i logg vad vi lärt oss och hur vi tycker lärandet går . Igår ägnade jag timmar(mer än jag önskade) till att läsa i böckerna  om konflikter & processer . På den andra Bloggen (läs)så gjorde jag 1 inlägg som slutade med att har jag gått vilse i mig själv ????

Jag vet att Lenah vår lärare inte läser mina bloggar men "under sändningen " igår så pratar hon om att ibland känner man inte igen sig själv i känslor och tankar.

Det var en trevlig kväll men mycket att fundera över  just vem är jag?? eller hur är jag & även då hur vill jag vara  detta påminner lite om när vi var iväg med jobbet , och vi skulle se /lära oss div om oss själva . Ska fortsätta läsa lite i den ena boken just om hur möten kan saboteras på olika sätt & hur man avböjer att konflikt startas, absolut har man rätt att tycka olika men man behöver inte ska inte låta det bli större än nödvändigt.

Sedan fick jag ju "bekräftat " att man absolut är olika i sina roller dvs typ hemma, barnens intresse, jobbet, egna intressen  och det får man väl verkligen hoppas att alla är .

Vi fick beröm för vårt arbete som vi gjorde som uppgift förra veckan Lärkontrakt
  
YES SÅ SKÖNT


Snart dax att titta igenom litteraturen inför nästa delkurs Pedagogiska perspektiv på kunskap och lärande
1 utav böckerna då heter Nycklar till kunskap:om motivation,handling och förståelse i vuxenutbildning.

Jaja nu blir det kaffe & frivillig läsning ska nog börja på boken


Fortfarande Alice

 
Författare: Lisa Genova
Genre: Roman 
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, framtid 
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174291605
 

Thrillerspännande, hjärtslitande och sorgligt om Alzheimer

Alice Howland, lyckligt gift och med tre vuxna barn, är en mycket välrenommerad Harvardprofessor på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Först ett ord då hon håller en föreläsning, något som vanliga människor inte ens skulle reflektera över men som är en skrämmande upplevelse för den osedvanligt strukturerade och skärpta Alice. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal. Romanen är skriven ur Alices perspektiv, och vi får under två års tid detaljerat följa hennes gradvisa insjuknande, till den dag då hon inte längre vet vem hon är.

Fortfarande Alice handlar om en kvinna som rent bokstavligt tappar förståndet. Det är thrillerspännande och hjärtslitande och sorgligt och fruktansvärt skrämmande (inte minst om man vågar snudda vid tanken att man sig själv ovetande kan vara bärare av denna sjukdom) men ändå inte alldeles becksvart. Alice växer också av sjukdomen, får en närhet till sin man och sina barn som hon inte haft särskilt mycket tid eller känslor för tidigare. För Alice är trots allt inte bara "den galna Alzheimerpatienten" - hon är också fortfarande Alice: professor, lärare, maka, mor och till sist även mormor.

// Ha en bra dag , det hoppas jag att få

1 kommentar: